ΔΕΥ-ΠΑΡ9:00 - 21:00Καλεστε μας210 684 5302

Λαπαροσκόπηση

Η λαπαροσκοπική χειρουργική είναι ένας λιγότερο επεμβατικός τρόπος εκτέλεσης χειρουργικών διαδικασιών από ό,τι μπορούν να προσφέρουν οι παραδοσιακές ανοιχτές τεχνικές.

Λαπαροσκόπηση

Title:

Description:

Λαπαροσκόπηση

Η λαπαροσκοπική χειρουργική είναι ένας λιγότερο επεμβατικός τρόπος εκτέλεσης χειρουργικών διαδικασιών από ό,τι μπορούν να προσφέρουν οι παραδοσιακές ανοιχτές τεχνικές.

Η λαπαροσκοπική χειρουργική είναι ένας λιγότερο επεμβατικός τρόπος εκτέλεσης χειρουργικών διαδικασιών από ό,τι μπορούν να προσφέρουν οι παραδοσιακές ανοιχτές τεχνικές. Είναι επίσης γνωστή ως ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση, αυτή η τεχνική χρησιμοποιεί μόνο μερικές μικροσκοπικές τομές στο σώμα, οι οποίες περιβάλλουν αλλά δεν βρίσκονται πάνω στην χειρουργική τομή.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνικής έναντι της παραδοσιακής ανοιχτής χειρουργικής περιλαμβάνουν:

 • Συντομότερη παραμονή στο νοσοκομείο και ταχύτερος χρόνος ανάρρωσης
 • Λιγότερο πόνο και αιμορραγία μετά την επέμβαση
 • Μειωμένες ουλές

 

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μίας λαπαροσκοπικής επέμβασης;

Ένα λαπαροσκόπιο τοποθετείται στις χειρουργικές τομές για προβολή των δομών του σώματος σε μια οθόνη. Αντί να βλέπει τα εσωτερικά όργανα απευθείας, ο χειρουργός εκτελεί ολόκληρη τη διαδικασία χρησιμοποιώντας την απεικόνιση που προβάλλεται στην οθόνη.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι λαπαροσκοπικών συσκευών και κυμαίνονται σε μήκος, πλάτος και βαθμό ευελιξίας ή ακαμψίας. Περιλαμβάνουν γενικά μια κάμερα, μια πηγή φωτός και χειρουργικά εργαλεία.

Τα εργαλεία που θα επιλέξει ο χειρουργός σας βασίζονται στη συγκεκριμένη κατάστασή σας και μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Ψαλίδι ή άλλα όργανα κοπής
 • Τσιμπίδα
 • Ψαλίδι
 • Οδηγοί βελόνας
 • Εξαρτήματα για ηλεκτροκαυτηρίαση, εφαρμογή θερμότητας ή αιμόστασης (έλεγχος αιμορραγίας)
 • Αισθητήρες για την αναγνώριση της υφής των οργάνων και των ιστών

 

Πότε χρησιμοποιήτε μία λαπαροσκοπική επέμβαση;

Η λαπαροσκόπηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στη διάγνωση ενός ευρέος φάσματος καταστάσεων που αναπτύσσονται στο εσωτερικό της κοιλιάς ή της λεκάνης. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων, όπως η αφαίρεση ενός κατεστραμμένου ή άρρωστου οργάνου ή η αφαίρεση δείγματος ιστού για περαιτέρω έλεγχο (βιοψία).

Η λαπαροσκόπηση χρησιμοποιείται πιο συχνά σε:

 • Γυναικολογία – η μελέτη και η θεραπεία καταστάσεων που επηρεάζουν το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα
 • Γαστρεντερολογία – η μελέτη και η θεραπεία καταστάσεων που επηρεάζουν το πεπτικό σύστημα
 • Ουρολογία – η μελέτη και η θεραπεία καταστάσεων που επηρεάζουν το ουροποιητικό σύστημα

 

Είναι η λαπαροσκοπική χειρουργική επέμβαση ασφαλής;

Ενώ όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις έχουν κάποιο βαθμό κινδύνου, η λαπαροσκοπική χειρουργική θεωρείται πολύ ασφαλής. Στην πραγματικότητα, συχνά μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών μετά από μια επέμβαση. Σε μια μελέτη του 2009 για περισσότερους από 10.000 ασθενείς με σκωληκοειδίτιδα και κολεκτομή, εκείνοι που υποβλήθηκαν σε ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση παρουσίασαν σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά μετεγχειρητικών λοιμώξεων, καθώς και πολύ μικρότερες διαμονές στο νοσοκομείο.

Category
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Year

© 2022 Dimitrios Traxanas, All Rights Reserved.a