ΔΕΥ-ΠΑΡ9:00 - 21:00Καλεστε μας210 684 5302

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

diatrofi-kiisi.jpg

Η κύηση αποτελεί τη σημαντικότερη φάση της διαιώνισης του κάθε είδους και βέβαια του ανθρώπου. Κρύβει μέσα της όλα τα "μυστικά" της ζωής. Στους 9 μήνες που διαρκεί, ξετυλίγεται ταχύτατα το νήμα των εκατομμυρίων ετών της εξέλιξης του είδους μας.


diaxeirisi-tis-aneksigitis-ypogonimotitas.jpg

Ανεξήγητη υπογονιμότητα είναι η κατάσταση κατά την οποία ένας ενδελεχής έλεγχος σε ένα υπογόνιμο ζευγάρι αδυνατεί να εξακριβώσει την αιτία της υπογονιμότητας. Το ζευγάρι θεωρείται υπογόνιμο όταν δεν έχει καταφέρει να επιτύχει σύλληψη μετά


osteoporosi.jpg

Η οστεοπόρωση είναι ένα μεταβολικό νόσημα, κατά το οποίο μειώνεται η πυκνότητα και η μικροαρχιτεκτονική των οστών, άρα και η μηχανική αντοχή τους, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος κατάγματος. Με την πάροδο των δεκαετιών και την παράλληλη αύξηση του προσδόκιμου


pathologikes-katastaseis-kai-nosimata-pou-sxetizontai-me-ton-kyklo-tis-gynaikas.jpg

Ο γυναικείος κύκλος χαρακτηρίζεται από αυξομειώσεις των ορμονών του φύλου κατά την διάρκειά του. Αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν όλα τα όργανα του σώματος, μεταξύ των οποίων και ο εγκέφαλος, ο οποίος διαθέτει υποδοχείς για τις γυναικείες ορμόνες. Η πιο γνωστή και συχνή κατάσταση που σχετίζεται με τις ορμονικές αλλαγές στον κύκλο είναι το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο.


ypovoithoymeni-anaparagogi.jpg

Η σπερματέγχυση είναι μία από τις μεθόδους Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Αποτελεί σημαντικό εργαλείο για τον Ιατρό που ασχολείται με την Αναπαραγωγή. Μπορεί να προσφέρει τη λύση για πολλά υπογόνιμα ζευγάρια ενώ δεν είναι καθόλου επεμβατική μέθοδος.


oi-psyxokoinonikes-ptyxes-tis-ypogonimotitas.jpg

Η υπογονιμότητα αποτελεί μία συχνή και πολύπλευρη κατάσταση, της οποίας οι ψυχοκοινωνικές πτυχές συχνά παραβλέπονται. Τόσο η ίδια όσο και η θεραπεία της αποτελούν σοβαρούς, μακροχρόνιους και πολυδιάστατους στρεσογόνους παράγοντες.


antimetopisi-ypogonimotitas-me-rythmisi-tou-ormonikoy-profil.jpg

Πολλά ζευγάρια όταν διαπιστώσουν μία δυσκολία επίτευξη εγκυμοσύνης απευθύνονται αμέσως σε μία Μονάδα εξωσωματικής. Η εξωσωματική γονιμοποίηση αποτελεί μια πραγματική επανάσταση στην ιστορία της Ιατρικής. Δεν παύει όμως να είναι μια διαδικασία με επιβάρυνση για το ζευγάρι, ψυχολογική, φαρμακευτική και οικονομική (ακόμα πιο έντονη τα τελευταία χρόνια της κρίσης).


boroyme-na-gnorizoume-to-gonimopoiitiko-mas-dynamiko-san-zevgari-prin-ksekinisoume-tis-prospatheies-syllipsis.jpg

Πολλά ζευγάρια πριν ακόμα ξεκινήσουν προσπάθειες για εγκυμοσύνη προσέρχονται σε ένα Ιατρείο Αναπαραγωγής για να διαπιστώσουν αν είναι γόνιμοι ή ‘’πόσο’’ γόνιμοι είναι.


© 2022 Dimitrios Traxanas, All Rights Reserved.a