ΔΕΥ-ΠΑΡ9:00 - 21:00Καλεστε μας210 684 5302

Test PAP

Το Test PAP, που ονομάζεται επίσης τεστ Παπανικολάου, είναι μια διαδικασία για τον έλεγχο παθολογίας του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες.

Test PAP

Title:

Description:

Test PAP

Το Test PAP, που ονομάζεται επίσης τεστ Παπανικολάου, είναι μια διαδικασία για τον έλεγχο παθολογίας του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες.

Το Test PAP, που ονομάζεται επίσης τεστ Παπανικολάου, είναι μια διαδικασία για τον έλεγχο παθολογίας του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες. Η ανίχνευση παθολογίας του τραχήλου της μήτρας μέσω Test PAP σας δίνει περισσότερες πιθανότητες για έγκαιρη αντιμετώπιση και αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων. Μπορεί επίσης να αποκαλύψει αλλαγές στα κύτταρα του τραχήλου της μήτρας που μπορεί να μετατραπούν σε καρκίνο αργότερα.

 

Γιατί γίνεται;

Το τεστ Παπανικολάου γίνεται για τον έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Γίνεται συνήθως σε συνδυασμό με πυελική εξέταση. Σε γυναίκες άνω των 30 ετών, το τεστ Παπανικολάου μπορεί να συνδυαστεί με τεστ για τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) — μια κοινή σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το τεστ HPV μπορεί να γίνει αντί για τεστ Παπανικολάου.

 

Ποια είναι η διαδικασία;

Ο έλεγχος γίνεται στο γραφείο ή την κλινική του ιατρού. Διαρκεί περίπου 10 έως 20 λεπτά. Θα ξαπλώσετε σε ένα τραπέζι με τα πόδια σας τοποθετημένα σταθερά σε αναβολείς. Ο ιατρός θα εισάγει ένα μεταλλικό ή πλαστικό εργαλείο (speculum) στον κόλπο σας και θα το ανοίξει προσεκτικά έτσι ώστε να διευρύνει τα κολπικά τοιχώματα και να δει έτσι τον τράχηλό σας. Ο ιατρός θα χρησιμοποιήσει ένα στυλεό για να πάρει ένα δείγμα κυττάρων από τον τράχηλό σας. Τα κύτταρα του δείγματος θα τοποθετηθούν σε μια υγρή ουσία σε ένα μικρό βάζο και θα σταλθούν σε εργαστήριο για έλεγχο. Το Τεστ Παπανικολάου δεν προκαλεί πόνο.

 

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε ένα Test PAP;

Το Test Pap πρέπει να γίνεται από την έναρξη της σεξουαλικής ζωής της γυναίκας. Προτείνεται να γίνεται κάθε χρόνο μέχρι την ηλικία των 75 ετών βάσει των διαγνωστικών πρωτοκόλλων.

 

Υπάρχουν κίνδυνοι για τη δοκιμή;
Μπορεί να αισθανθείτε ήπια δυσφορία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά δεν υπάρχουν γνωστοί κίνδυνοι για ένα τεστ Παπ.

 

Πόσο ακριβή είναι τα αποτελέσματα;
Τα τεστ Παπανικολάου είναι πολύ ακριβή. Οι τακτικοί προληπτικοί έλεγχοι Παπανικολάου μειώνουν τα ποσοστά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και τη θνησιμότητα κατά τουλάχιστον 80 τοις εκατό. Μπορεί να είναι άβολο, αλλά η σύντομη ενόχληση μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της υγείας σας.

 

Γίνεται τεστ Παπανικολάου για έλεγχο HPV;
Ο κύριος σκοπός του τεστ Παπανικολάου είναι να εντοπίσει κυτταρικές αλλαγές στον τράχηλο, οι οποίες θα μπορούσαν να προκληθούν από τον HPV. Ανιχνεύοντας τα καρκινικά κύτταρα του τραχήλου της μήτρας έγκαιρα με τεστ Παπανικολάου, η θεραπεία μπορεί να ξεκινήσει πριν εξαπλωθεί και γίνει μεγαλύτερη ανησυχία. Είναι επίσης δυνατό να γίνει εξέταση για HPV από το τεστ Παπανικολάου.

Το τεστ δεν ανιχνεύει άλλες σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις (ΣΜΝ). Μπορεί περιστασιακά να ανιχνεύσει την κυτταρική ανάπτυξη που υποδηλώνει άλλους καρκίνους, αλλά δεν πρέπει να βασίζεται σε αυτό για αυτόν τον σκοπό.

Category
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Year

© 2022 Dimitrios Traxanas, All Rights Reserved.a